Učinkovit in praktičen lovilec maščob

Standard

Uporabljajte lovilec maščob? Ali pa bi želeli kupiti novega, pa ne veste, kakšnega izbrati? Morda imate z uporabo takšnega separatorja slabe izkušnje, saj ni deloval tako, kot bi bilo treba, čiščenje je bilo zamudno, vzdrževanje pa drago … – v takem primeru boste zagotovo presenečeni, kako izpopolnjeni so sodobni modeli in kako veliko bolj funkcionalna je njihova uporaba.

Sodobni separatorji za obdelavo odpadne vode

Separator je v osnovi zelo enostavna naprava, kar pa še ne pomeni, da se različni modeli precej ne razlikujejo med seboj. Prav tako pa obstaja velika razlika med tem, kakšne so bile te naprave nekoč in kakšne so danes. Če danes kupite lovilec maščob in olj je ta vsekakor veliko bolj izpopolnjen in tehnično dovršen, zato bolj zanesljivo deluje, je bolj funkcionalen, bolj enostaven za uporabo ter omogoča tudi lažje praznjenje, čiščenje in vzdrževanje.

Predvsem pa ima tudi daljšo življenjsko dobo, kar je še en pomemben podatek. Da je pri obdelavi odpadne vode in ločevanju maščob, olj in drugih podobnih snovi od nje, tudi zelo učinkovit, pa seveda ni treba posebej poudarjati, saj se to razume samo po sebi.

Kakšen model izbrati?

Sodobne naprave, ki se uporabljajo v ta namen, so tako čisto nekaj drugega, kot so bile nekoč. Prav zaradi tega je njihova uporaba veliko bolj prijazna do uporabnikov, še vedno pa med različnimi modeli obstajajo razlike, na katere je treba biti pozoren pri izbiri:

  • kapaciteta in dimenzije separatorja,
  • način vgradnje,
  • način delovanja in učinkovitost,
  • način praznjenja in čiščenja,
  • kakšno vzdrževanje je zahtevano in kakšni so stroški, ki so povezani s tem.

Linija Aquafix iz Hauratona

Zelo dobro izbiro predstavlja lovilec maščob iz linije Aquafix nemškega proizvajalca Hauraton. Več o njem si lahko preberete na njihovi spletni strani, kjer boste našli tudi vse tehnične informacije o različnih variantah modela, pa tudi katalog, kjer je linija Aquafix z izdelki za obdelavo odpadne vode še veliko bolj podrobno predstavljena. Tako boste dobili prav vse informacije, ki vas zanimajo.