Parket talno gretje

Standard

Talno ogrevanje zagotovo poskrbi za visoko stopnjo udobja, vendar je nanj treba misliti tudi pri izbiri talne obloge, kot je recimo parket. Njena debelina ne sme biti prevelika, material, iz katerega je narejena, pa mora imeti čim boljšo toplotno prevodnost. Tako bo namreč ogrevanje bolj učinkovito. Če v spletni iskalnik vpišete parket talno gretje, boste ugotovili, da večino lesenih talnih oblog lahko brez težav kombinirate tudi s toplovodnimi cevmi za talno gretje. Seveda pa je pred izbiro talne obloge to treba še enkrat natančno preveriti ter se pozanimati tudi o najbolj primernem načinu polaganja.

parket talno gretje

Kakšen parket za talno gretje izbrati?

V primeru, da skušate najti parket za talno gretje, potem imate na voljo veliko različnih možnosti. Na tržišču so namreč na razpolago številne lesene talne obloge. Neprimerni v ta namen so načeloma le parketi z zelo veliko debelino, kar pa še ne pomeni, da na toplovodne cevi ne morete položiti tudi masivnega parketa – le primerne debeline mora biti, da bo imelo ogrevanje tal kakšen učinek.

Ustrezna debelina lesene talne obloge

Če je namreč debelina talne obloge prevelika, toplote cevi pod njo ne boste čutili in tla ne bodo dovolj topla. Zaradi tega je bistveno, da je debelina talne obloge takšna, da bo ogrevanje tal še vedno učinkovito. V primeru, da izbirate talno oblogo, potem se je pametno posvetovati s strokovnjaki, katera bi bila najbolj primerna za vas glede na namembnost prostora, način ogrevanja, obremenjenost tal in različne druge faktorje.

parketi Onis

Polaganje talne obloge na cevi talnega gretja

Prav tako pa je treba nekaj previdnosti pri polaganju. Zaradi tega je pri polaganju talen obloge na cevi za toplovodno ogrevanje treba slediti pravilnemu postopku, saj bo le tako končni rezultat res tak, kot si želite. Prav zaradi tega je delo najbolje zaupati čim bolj izkušenemu mojstru ter se že pred samim polaganjem z njim posvetovati o tem, kako bo potekal postopek. Najbolje pa je, če se o samem postopku pravilnega polaganja pozanimate še tam, kjer ste parket kupili.