Kaj je pegasti badelj?

Standard

Pegasti badelj je rastlina, ki so jo kot zdravilno uporabljali že Grki in Rimljani. S svojimi blagodejnimi učinkovinami, katere so razstrupljevalne, so tako odlična pomoč pri boju z maščobami okrog jeter. Sposobnost pegastega badlja je tudi čiščenje telesa, je tudi odličen za prebavo in deluje proti zaprtju. Jetra imajo zelo pomembno funkcijo, med drugim tudi to, da čistijo naše telo tako, da odstranjujejo iz njega škodljive snovi.

Zato je nujno, da ohranjamo jetra zdrava in jim pomagamo v boju proti dejavnikom, ki slabo vplivajo na zdravje našega telesa. Jetra ščiti tudi pegasti badelj, katerega tradicija se ohranja že iz zgodovine, ko so ga uporabljale za enake namene kot ga danes. Nekatere učinkovine pegastega badlja so bile tudi ugotovljene s pomočjo kliničnih raziskav in potrjene s pomočjo teh. Tako je zdravljenje s pegastim badljem učinkovito pri nezaželenih učinkih zdravil, alkoholizmu, virusnih okužbah, poškodbah jeter, zastrupitvah z organskimi topili, zastrupitvah z zeleno mušnico, (ne) alkoholni cirozi jeter in na nekaterih drugih primerih. Potencialno lahko tudi izboljša uravnavanje nivoja glukoze. Kako pa lahko vemo, da imamo težave z jetri?

Obstaja nekaj osnovnih tegob, ki kažejo na to, da naša jetra ne delujejo več kot bi morala, da so poškodovana, da potrebujejo pomoč, itd. Je vaša odpornost padla? Vas muči pekoča zgaga? Imate občutek vročine in se prekomerno znojite? Se okrog pasu in trebuha nalaga maščoba? Imate težave s kožo (srbeča koža, akne, temni madeži)? Vsekakor gre za simptome, ki kažejo na to, da morda jetra več niso sposobna dobro opravljati svoje funkcije in je tako nujno, da jim damo tisto, česar jim morda manjka. Pegasti badelj je pravšnji odgovor in najustreznejša rešitev.

Uporaba pegastega badlja je smiselna v primeru zgoraj naštetih tegob. Na voljo je v obliki praha ali pa semen. Je zelo varna rastlina, praviloma brez težkih nezaželenih učinkov. Razen prebavnih motenj in pospešene prebave, tudi v primeru zaužitja večje količine od priporočene, naj ne bi bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *