Oglaševanje na Google iskalnem omrežju

Standard

V kolikor ste lastnik podjetja ali pa ste v podjetju odgovorni za marketing ste do sedaj najbrž že slišali za oglaševanje na Googlu. Gre za plačano oglaševanje na iskalniku Google in deluje tako, da pri podjetju Google zakupite za vas relevantne ključne besede in pripravite atraktivne oglase. Iskalci ob iskanju v iskalniku Google vpisujejo različne ključne besede. Ob vpisu katere od vaših zakupljenih ključnih besed se iskalcu prikaže vaš oglas. Ideja je torej ta, da so vaši oglasi prikazani samo tistim ljudem, ki aktivno iščejo izdelke in storitve, ki jih vi ponujate. Ker so taki iskalci v nakupnem procesu je možnost, da bo iskalec kliknil na vaš oglas in ob ustrezni ponudbi izdelek ali storitev pri vas tudi kupil bistveno večja, kot pri oglaševanju v večini konvencionalnih medijev. Google oglaševanje je tudi bolj sofisticirano. Omogoča namreč natančno merjenje učinkovitosti, vpogled v ceno za ogled vaše ponudbe na posameznega obiskovalca , vpogled v strošek na kupca, število ogledov oglasov, število ogledov vaše ponudbe, vpogled v to prek katere ključne besede je obiskovalec prišel na vaše spletno mesto in še mnogo mnogo več. Ključ za uspeh na Google iskalnem omrežju je neprestano testiranje, spremljanje in optimizacija spletne oglaševalske kampanje kot tudi pristajalnih strani in spletnega mesta.

Prav tako je potrebno izbrati prave ključne besede, ki v kolikor ste manjše podjetje z omejenimi sredstvi za oglaševanje, naj bodo čim bolj relevantne in specifične. Potrebno se je tudi zavedati, da uspeh Google oglaševalske kampanje ne pride čez noč, temveč je potrebno na njej nekaj časa delati jo optimizirati, testirati in meriti, da se ugotovi kaj konkretno deluje za vas in kaj ne. S časom se praviloma zniža tudi cena na klik. Pomembno je torej, da se zavedate, da oglaševanje na Googlu ne more delati čudežev čez noč, definitivno pa lahko prinese resne poslovne rezultate na daljše obdobje. Na tržišču je ogromno ponudnikov tovrstnega oglaševanja, vendar pred izbiro ponudnika temeljitvo premislite komu boste zaupali svoj denar. Izberite ponudnika, ki vas posluša, ki se zaveda, da nimate neomejenih sredstev oglaševanja, ki je prilagodljiv in certificiran za vodenje tovrstnih kampanj s strani podjetja Google. V spletni agenciji iMarketing znamo prisluhniti našim naročnikom.Ponujamo cenovno ugodno Google oglaševanje, ki je v celoti merljivo in transparentno. Igramo z odprtimi kartami in pri nas vnaprej veste koliko znaša vaša investicija v oglaševalski proračun in koliko vam zaračunamo za izvajanje storitve. Kampanjo vam pripravimo in vodimo na podlagi vaših poslovnih ciljev saj se zavedamo, da na koncu štejejo samo konkretni poslovni rezultati. V kolikor bi vas zanimala naša ponudba ste vljudno vabljeni, da nas kontaktirate.

Google oglaševanje na iskalniku Google je učinkovit način, za oglaševanje iskalcem, ki jih vaša ponudba dejansko zanima.