CNC struženje omogoča kakovostne izdelke in polizdelke

Standard

Kovinsko predelovalna industrija je v zadnjih letih v velikem razmahu. Takšen razvoj je na eni strani spodbudil razvoj sodobnejših postopkov obdelovanja kovine, na drugi strani pa tudi vse večje povpraševanje po tovrstnih izdelkih ali polizdelkih. CNC rezkanje in struženje je tako le eden izmed mnogih izredno natančnih postopkov obdelovanja kovine, s katerim se obdelujejo valjasti obdelovanci.

Različne kovine in njihove podrobnosti je danes mogoče obdelati na različne načine. CNC struženje se nanaša na vrtenje obdelovancev, pri čemer se s pomočjo CNC stružnic izreže željena oblika. Gre za zelo natančen postopek, katerega rezultat so izjemno kakovostni izdelki.

CNC struženje se izvaja na sodobnih obdelovalnih strojih

Za CNC struženje so potrebni sodobni obdelovalni stroji, ki jim pravimo CNC stružnice. Gre za računalniško podprte obdelovalne stroje, ki omogočajo zanesljiv in natančen proces obdelave, kar nam daje najboljše rezultate. Na CNC stružnicah izdelki pridobijo stožčasto ali valjasto obliko in se tako izdelujejo razne gredi, sklopke, puše, prstani, osi, kolesa, matice, vijaki in še marsikaj drugega.

CNC stružnice pa nam ne zagotavljajo le kakovostnih izdelkov, ampak se lahko z njimi opravi tudi struženje izdelkov v večjih in manjših serijah. Potem, ko so obdelovalni stroji enkrat nastavljeni za določeno serijo izdelkov, je postopek njihove izdelave zelo enostaven in hkrati tudi učinkovit.

Za CNC struženje se uporabljajo različne kovine

Številni kovinski izdelki so izdelani iz različnih kovin, pri čemer je izbira materiala odvisna tudi od namena njihove uporabe. Najpogosteje se za CNC struženje uporabljajo nerjaveč jeklo, medenina, bron, aluminij, baker in še kaj.

Obdelava kovin na CNC stružnicah se šteje za enega od najpogostejših postopkov v proizvodnji kovinskih izdelkov. Tehnologija je učinkovita tako z ekonomskega kot produktivnega vidika, vendar pri tem ne smemo pozabiti na natančnost izdelave. Pri proizvodnji takšnih izdelkov, se zato uporabljajo tudi različna merilna orodja, ki zagotavljajo izdelavo najvišje kakovosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *